top of page
48768321036_3d57cbc9d4_o_edited_edited_edited.jpg
PDN23SASMUSEET.png

Informasjon og Nyheter

Her finner du informasjon og nyheter om SAS Museet.

Utkikksplattform

utkikk1.jpeg

I samarbeide med NSFF – Norsk Spotter og flyentusiast forening er det bygget en egen utkikksplattform ved museet. Denne ligger på baksiden av museet, med utsikt mot vestre rullebane. Plattformen er åpent døgnet rundt, året rundt.

Ved benyttelse av plattformen ber vi besøkende benytte SAS Museets parkeringsplass. Husk det er forbudt å parkere langs gjerdet mellom Museet og inn til flyplassområdet.

 

Rydd etter deg. Det er i alles interesse at plattformen og området rundt holdes fri for søppel, sigarettsneiper og rusk.

Prøv vår nye APP

Last ned SAS Museet appen og beveg deg digitalt gjennom museet. Entet hjemmefra eller når du er på besøk. 

IMG_7985.jpg

Museums Kart

Her finner du et kart over utstillingen på SAS Museet – kartet kan avvike fra faktisk utstilling da det gjøres endringer med jevne mellomrom.

Museums kart

Trykk på bildet for å se kartet større

Grasrotandel

Skjermbilde 2022-10-11 kl. 11.59.29.png

DNL/SAS Historielag er med i GRASROTANDELEN – På denne måten kan du være med å støtte driften av SAS Museet:
 

Grasrotandelen ble lansert 1. mars 2009. Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til et lag eller en forening. Ved spill på Multix, Instaspill og Oddsen er Grasrotandelen 14 prosent av spillinnsatsen etter fratrekk for gevinster.
 

Grasrotandelen gjelder for alle spillene til Norsk Tipping, bortsett fra fysiske

Flax-lodd og Belago.
 

Du må være kunde hos Norsk Tipping for å bli grasrotgiver. Du kan tilknytte deg en grasrotmottaker hos en av våre kommisjonærer eller logge deg inn på nettsiden vår. Du kan søke på grasrotmottakere her. Søk opp ønsket grasrotmottaker og velg “tilknytt”. Du kan når som helst bytte grasrotmottaker.
 

Det Norske Luftfartselskaps Historielag – organisasjons nr. 995 878 429.

IMG_3379(1).JPG

Kalender

Pris pr kalender: NOK 100, DKK 100, SEK 100.

Portotakster I Norge:  

 1-2 kalendere kr 45,    3-6 kalendere kr 88.

Tilsvarende for Scandinavia og Europa:

1-2 kalendere NOK 59,    3-6 kalendere NOK 115.

Beklager, utsolgt for kalenderen 2024

Bestilling: Send epost til post@sasmuseet.com

Historielagene

DNL/SAS Historielag

DNL / SAS Historielag ble stiftet 20. november 1989. Foreningen har flere aktiviteter gjennom året og står sammen med de historiske foreningen i Danmark og Sverige for driften av SAS Museet på Gardermoen.

DNL-SAS Historielags hovedoppgave er å ivareta SAS Museet på Gardermoen. Vi er per januar 2018 26 personer fra DNL-SAS Historielag som arbeider med en mengde saker på historielagets arbeidsdag, tirsdag, men også andre ukedager her på SAS Museet. Det kan være i forbindelse med utleie, omvisning av foreninger og grupper, fornying og vedlikehold av bygningen og utstillingen. Her legges det ned et betydelig antall timer. 

48768395221_19a30e209b_k.jpg

Historielagets medarbeidere forestår alt musealt arbeid, tilrettelegging av all møtevirksomhet, omvisninger, serveringer og lignende. Det være seg på våre vanlige åpningstider, så vel som dager utover vanlige åpningstider. I tillegg er det stort behov for å bevare og å formidle SAS historien for media og våre etterkommere.

Vi avholder årsmøter med foredrag, filmer og sosialt samvær.

Bli medlem i dag av det norske historielaget, ditt medlemskap er med på å holde driften i gang av SAS Museet på Gardermoen. Ta kontakt med oss i dag så sender vi deg en giro på medlemskap, det koster 300,- i året.

Som medlem kan du også bidra i museumsdriften da vi trenger flere ildsjeler som hjelper til i museet.​

Du kan kontakte oss her:

post@sasmuseet.com

Tlf. 957 18 005

(Telefon viderekobles etter 30 sekunder dersom ikke svar på museets telefon)

DNL/SAS Historielag
Postboks 144
2061 Gardermoen

bottom of page